Esther Huisman, sopraan.

Studeerde af in 2000 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag,bij Rita Dams en Lenie van den Heuvel, hoofdvak klassiek zang. Zij nam deel aan verschillende workshops en masterclasses gegeven door o.a. Meinard Kraak, Elly Ameling, Diane Forlano, Barbara Pierson en Philip Curtis.
Ze zong in het Groot Omroep Koor in een aantal projecten, en de Hohe Messe van J.S. Bach o.l.v. Ton Koopman. Zij is als freelance zanger verbonden aan het koor van de Nederlandse opera.

Met pianist Jetze Dubbelman gaf Esther verschillende recitals met liederen uit de franse romantiek. Tegenwoordig werkt zij samen met pianist Ian Gaukroger.

Esther soleert regelmatig in produkties met koor en orkest. Zij voerde oratoria en missen van o.a. Bach, Mozart, Haydn, Rossini uit. Operarollen die zij voor haar rekening nam zijn o.a. Ilia in "Idomeneo" van Mozart, Pamina in "die Zauberflote" en Giselda in "I Lombardi" van Verdi. Op het programma voor 2009 staat de rol van Giovanna in "Giovanna d'Arco" van verdi. Ze deed mee in de succesvolle kameroperaproductie "Im very lonely in my way" met regie van Elsina Jansen.

Vocale coach sinds 2002 is Charles van Tassel.

h: 513px" sp;sp;